nevzin şekeri

Nevzin Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

hamur için

  • 125 gram tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

şerbet

  • 2 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • 3 damla limon
  • Yarım su bardağı pekmez
Nevzin şeker tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce içeceği hazırlıyoruz. Pekmez ve limon hariç şeker ve suyu kaynatın.
  2. Kaynattıktan sonra limon ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.
  3. Soğuması için bırakın.
  4. Oda sıcaklığındaki ghee veya tereyağını un hariç tüm malzemelerle iyice karıştırın.
  5. Unu ekleyip yoğurun.
  6. Çok yumuşak olmamalı, hafif kurabiye hamuru gibi olursa kıtır olur.
  7. Bunun için +2 yemek kaşığı un kullanıyoruz.
  8. Hamuru yağ ile Bordo üzerine eşit şekilde yayın.
  9. Çatal yardımıyla üzerini çizin ve 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısı söndükten sonra dilimleyip şerbeti döküyoruz.
  11. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine tahin ve ceviz serperek servis yapın. 😋.

Resimli Nevzin tatlısı tarifi

Nevzin Tatilisi’nin yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın