sahte fıstık

Antep fıstığı tarifi malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 kutu vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 4 çay kaşığı un
Antep fıstığı ile yanlış bir tarif nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle 400 gram ıspanağı sıcak suda haşlayalım, suyunu süzüp blenderdan geçirelim.
  2. Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın, diğer malzemeleri ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpın, sonra da minik küreğime koyun.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  4. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım, soğuyunca dilimlere ayırıp robottan geçirelim.
  5. Ara ara karıştırarak buharın iyice çıkmasını ve kurumasını (yaklaşık bir kaç saat) bekleyelim.
  6. Bir saklama kabına veya dondurucu poşetine aktarın ve dondurucuda saklayın. Tarifi deneyecek olanlara bol şans. ☺.

Resimlerle yanlış fıstık tarifi

Yalan Fıstık yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın