Güveç Kek Kek – Tatlılarım

Katman Güveç Kek Tarifi, Katman Güveç Kek Nasıl Yapılır?

Şekli ve dokusu ile en lezzetli pastayı yapıyoruz.

Oda sıcaklığına gelen bir kaba iki yumurta ve 1/2 su bardağı şekeri alın ve mikserle rengi açılana kadar çırpın.

Margarini tencereye alıp eritin.

Kek hamurunun içine eritilmiş tereyağını koyuyoruz, 1/2 su bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz.

Portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.

Güveç kaplarını sıvı yağ ile yağlıyoruz.

Pastayı güveç kaplarına bölüyoruz

Mandalina ve ince kabuğunu kesin

Güvecin ortasına yerleştirin

kalan yerlere fındık koyuyoruz

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra güveçten alıp servis tabağına alıp süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiyoruz.

servis edip kesiyoruz

Güveçte kek kısmı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın