Kremalı Tavuk ve Kekik tarifi için bir gece önceden küp şeklinde doğradığımız tavukları bir kaseye alıp üzerlerine sarımsak ve zeytinyağı koyuyoruz.
2 yemek kaşığı kekik ekleyin.
Daha sonra bir gece buzdolabında marine olmasını bekleyip sütü koyuyoruz 🥛.
Pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarıp içine sütü karıştırıyoruz.
Tavamızı ısıtıp tavuğumuzu koyuyoruz.Yağ eklemeye gerek yok, marine yapmak için kullandığımız yağ yeterli.
Kızarttıktan sonra tuz ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin. Çok pişiriyoruz.
Daha sonra tavuğun üzerine kaşar rendesi ya da dilim olarak koyup üzerini kapatıp kapağını kapatıyoruz.
Peynirimiz eriyince yemeğimiz hazır olacak 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]