Ezogelin Çorbası Komple Tarifi için soğan ve sarımsağı küçük tabaklarda doğrayarak başlayalım, sıvı yağ ile tencereye alıp yumuşayana kadar kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyip kokusu kayboluncaya kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra unu koyup iki dakika kavurun ve suyu ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekleyip bütün fasulyeler haşlanıp pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Ara ara karıştırmayı da ihmal etmiyoruz.
Son pişen çorbayı ocaktan almadan önce baharatları ve tuzu ekleyip gerekirse su ilave edip bir süre daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
Ezogelin’in Bütün Acılı Çorbası servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]