Elmalardan kurabiyeleri kesin

Dilimlenmiş elmalı kek tarifi malzemeleri

  • 125 gram tereyağı veya ghee
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)

Elma suyu hazırlamak için

  • 3 büyük elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kaju (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (süslemek için)
Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmalar soyulur, temizlenir ve kabuğu soyulur. Bu şekilde çok pratik. Üzerine şekeri ekleyip pişirin.
  2. Suyu bırakıldığında alt kısmı indirilir ve 5-10 dakika pişirmeye devam edilir. Piştikten sonra altını kapatıp tarçın ve cevizleri ilave edin. Soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için tereyağı ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Dilerseniz direkt yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
  4. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun. Un kontrolü eklendi.
  5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  6. gergin. 15-20 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. (Vaktiniz varsa bunu yapın) Hamurun yarısını biraz un ile toz haline getirin ve iki adet yağlı kağıt arasına merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
  7. Bir kalıba kesilir ve aralarına bir tatlı kaşığı elma bulamacı konur.
  8. İstediğiniz şekil verilir.
  9. Diğer yarısı da aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirin.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  11. Soğuyunca (30-35 dakika) üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun 🌸

Resimli kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Kıyir Kıyir Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın