etli börek tarifi malzemeleri
- 1 kutu yufka
iç malzeme için
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 orta boy soğan
- 400 gram kıyılmış dana eti
- 1 çay kaşığından az tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
sosu için
- 80 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Hazır hamurdan etli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak iç harcına uygun bir tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğanları ekleyin ve hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Baharatları ekleyin, biraz kızartın, bir kenara koyun ve soğumaya bırakın.
- Tüm sos malzemelerini güzelce karıştırın.
- Daha sonra ilk yufkayı tezgahın üzerine koyun ve fırça yardımıyla tüm sayfaya uygulayın.Çok fazla kullanmayın, pullar yumuşak ve yapışkan hale gelebilir.
- İkinci folyoyu tekrar üzerine koyun, sosu üzerine yayın ve bu işlemi beş adet yufkayı üst üste gelecek şekilde tekrar edin.
- Soğuyan kıymayı enine şekilde koyuyoruz, çok bastırmadan rulo şeklinde sarıyoruz, biraz U şeklinde sarıyoruz veya uzunlamasına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kalan tüm katmanlar bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim.
- Üzerine kalan sosu yayalım, üzerine susam serpelim ve 180 derece ters çevirerek altın rengi olana kadar 35-40 dakika pişirelim.
- Böreğin ilk ısısı fırından çıktıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesip sıcak olarak servis edebilirsiniz. .
Resimli hazır hamurdan etli börek tarifi
“Köfte dolması” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]