Ispanak tarifi için önce geniş bir kaba un, su, tuz, sirke ve yağ alınır.
Un yavaş yavaş eklenir.
Kulak gibi ekmek bulunabilir.
20 dakika dinlenmeye bırakılır.
Kalan ekmek 6 eşit parçaya bölünür.
Oklava yardımı ile biraz un serpilip servis tabağı büyüklüğünde açılır, boşluklar yağlanır ve 15 dakika dinlendirilene kadar üst üste dizilir.
Bu sırada ıspanak hazırlanır, ıspanak küçük parçalar halinde kesilir ve bir kaba alınır.
Üzerine sıcak su dökülür ve biraz tazelenmesi beklenir.
Elimizde suyu iyice sıkıyoruz ve başka bir kaba alıp içindeki soğanı kesiyoruz.
Daha fazlasını ekleyin ve iyice karıştırın.
Ekmek, bir mutfak bezine elimize sarılır.
İç malzemenin ucuna yerleştirilir ve rulo gibi sarılır.
Bezeler bitene kadar devam edip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Ekmek yağ ile serpilir.
Altın kahverengi olana kadar 150 ila 170 arasında bir sıcaklıkta pişiriyoruz.
50-55 dk. pişirmek için yeterli.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]