Tatlı Patates Kömbe Tarifi – Tatlılarım

Kömbe Patates Tarifi için,

Öncelikle gerekli mayayı bir kaba alıp mayanın mayalanmasını sağlayalım.

Daha sonra unu, tuzu ve mayayı derin bir kaba alın.

Fazla yapışmayan bir hamur alıp yoğurmaya bırakalım.

Şimdilik patatesleri suya koyup kurumaya bırakalım.

Haşlanmış patatesleri ekleyin.

Küçük bir tavada küp şeklinde doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım ve salçayı ekleyip kavuralım.

Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra hamurdan büyük toplar alıp un yardımıyla yuvarlayalım ve kenara alalım.

Aynı işlemi tekrarlayıp açtığımız hamurun üzerine sıvı yağ dökelim ve üzerine fırça yardımı ile bir hamur daha koyalım.

Kenarlarını kare şeklinde katlayalım.

Ortasına patates dilimlerini koyup tepsiye sığacak şekilde kapatıp açalım.

Yağlanmış tepsiye diziyelim.

Üzerine yumurtayı yıkayıp çörek otu koyup 200°C fırında pişirelim.

Patates Kömbe hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın