aşura

Aşure tarifi malzemeleri

  • Aşure için 500 gram buğday
  • 250 gram nohut
  • 250 gr kuru fasulye
  • 300 gram çekirdeksiz kuru üzüm
  • 300 gram kuru kayısı
  • 300 gr kuru incir (isteğe bağlı, sevmediğim için kullanmadım)
  • 2 elma
  • 1 portakal, soyulmuş
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 1 kilo toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • onlar 10 litre

daha fazlası için (isteğe bağlı)

  • Ateş
  • fındık
  • Kuru kayısı
  • kurutulmuş sis
Aşure tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Buğdayı güzelce yıkayıp üzerine sıcak su döküp ertesi güne kadar bekletiyoruz.
  2. Fasulye ve nohutları yıkayıp sıcak suda bekletin ve bir gece bekletin.
  3. Fasulye ve nohutları düdüklü tencerede pişiriyoruz.
  4. Küçük küpler halinde doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzümleri ayrı kaplarda ıslatın. Kenarda bekliyoruz.
  5. Yıkanan buğdayın üzerine 4 litre kaynar su ilave edilerek ocağa alınır.
  6. Yarım saat sonra 2 litre kaynar su daha ekliyoruz.
  7. Buğday patlayıp açılıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
  8. Buğdayı kontrol edip piştiğinden emin olduğumuzda, ıslatılmış ve süzülmüş üzümleri buğday kasesine koyun.
  9. 10-15 dakika sonra pirinç ve kayısıları tencereye ekleyin.
  10. 10-15 dakika sonra nohut ve fasulyeyi ilave edin. Nohut ve fasulyeyi ilave ederken tencereye 2 litre kaynar su ilave edin.
  11. Bu sırada portakal kabuğunu rendeleyin, elma ve portakalı küp şeklinde doğrayın ve küçük bir tencerede kaynar su ile 2-3 dakika kaynatın, ardından suyunu süzün.
  12. Nohut ve fasulyeyi tencereye ekledikten 5 dakika sonra elma, portakal ve portakal kabuğunu ekleyin.
  13. Tencereye 2 litre kaynar su daha ekliyoruz. Toplam 10 litre su koyacağız.
  14. Portakal ve elmaları ekledikten 10 dakika sonra önce sütü ilave edin ve hemen karıştırın.
  15. Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.
  16. Altının yapışmaması için yavaşça karıştırın ve kül suyu koyulaşana kadar pişirin. Afiyet olsun 🌹.

Aşure tarifi resimli

Aşure yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın