Milföylü Milföy – Tatlılarım

Milföylü Puf Böreği pişirmede önce tezgahın üzerine ilk yufka konur. Yağ her yerde kullanılır.

İkinci yufka kapatılır, üzerine yağ dökülür ve 12’ye bölünür.

Peynirler her tarafına dizilir, börek şeklinde sarılır ve bir tepsiye dizilir.

Üzerine preslenecek şekilde su dökülür, yüzey gerilir ve buzdolabına kaldırılır.

Ertesi gün kekler ters çevrilir (maya suda iyice kabarır ve biraz su kalır), suda uzun süre bekledikten sonra elimizle hafifçe sıkarak başka bir tepsiye aktarırız.

Milföy hamurunu ince şeritler halinde kesip hamurun içini dolduruyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede pişirip sıcak servis yapıyoruz.

Puf Böreği ile Puf Böreği hazır.

Yemek ister misin 🌸☘️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın