Havuçlu Dereotu Tarifi için öncelikle havucu küçük bir rende ile rendeleyin ve dereotu ince ince doğrayın.
Derin bir kaba un, havuç ve dereotu dışındaki malzemeleri koyup güzelce karıştıralım.
*Yumurtanın sarısını burada ayırmayı unutmayın!!
Unu azar azar ekleyip kulaklar gibi yumuşak bir un haline gelene kadar yoğuralım, ardından havuç ve dereotunu ekleyip hamurla iyice buluşana kadar yoğuralım.
*Ben ev yapımı yoğurt kullandım un miktarı değişebilir eğer hamurunuz cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamurdan mandalina parçalarını alıp elimizle saralım ve açmaları için açalım.
Ortasına peyniri ya da istediğiniz malzemeleri koyup uçlarını kapatalım sonra hazırlayıp fırın kabına koyalım.
Son olarak yumurta sarısı ile yıkayıp susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak çayın tadını çıkarabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]