lahana

Lahana kapama tarifi malzemeleri

  • 2 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 7-8 lahana yaprağı
Lahana kapama tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Lahana yapraklarını sıcak suda 2-3 dakika haşlayın.
  2. Kenarda bekle.
  3. Tavuk göğüslerini küçük parçalar halinde kesin.
  4. Soğanları, biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
  5. Daha sonra pirinci ve bulguru yıkayıp doğrayın, sebzelerle karıştırın, hepsini çiğ olarak karıştırın, salça ve baharat yağını orta boy bir tencerede alt kısmına lahanayı dağıtın.
  6. Hazırladığımız bulamacı lahananın üzerine dökelim, lahana ile kaplayalım, üzerine sıcak kaynar su dökelim ve kontrollü bir şekilde 40 dakika pişirelim ve lahana yumuşayınca yemek hazır.

Lahana kaplama tarifi

Lahana kapanış yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın