Fıstık Yuvalama Tarifi için Malzemeler
- 4 kase yoğurt
- 750 gram kıyma veya kıyma
- 1 yumurta
- 1 su bardağı humus
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- karabiber
yuvalama için
- 2 su bardağı pirinç unu
- 250 gr kıyma (sikoft)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
yukarı
- Sebze yağı
- kurutulmuş nane
Yuva fıstık tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavuğu veya kıymayı bir tencereye alıp kızartalım.
- Ete önceden pişirilmiş nohut ekleyin.
- Tuz ve bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Pirinç ununu, eti, tuzu ve karabiberi yoğurma kabına alıp yağı elimize alıp hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru yumuşak ve esnek hale gelene kadar yoğurun.
- Küçük köfteleri elimize sıvı yağ sürerek humus gibi yuvarlayalım.
- Haşlanmış et ve nohutların üzerine rulo köfteleri ekleyelim.
- Süzülen yoğurdun içine bir yumurtayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Köftelerin üzerine haşlanmış yoğurdu ekleyin ve yoğurtla birlikte kaynatın.
- Yağı kızdıralım, kuru naneyi ekleyip folluğun üzerine dökelim.
Fotoğraflı fıstık yuvalama tarifi
Antip Yuvalama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]