Fıstık Yuvalama

Fıstık Yuvalama Tarifi için Malzemeler

  • 4 kase yoğurt
  • 750 gram kıyma veya kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı humus
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber

yuvalama için

  • 2 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr kıyma (sikoft)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber

yukarı

  • Sebze yağı
  • kurutulmuş nane
Yuva fıstık tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavuğu veya kıymayı bir tencereye alıp kızartalım.
  2. Ete önceden pişirilmiş nohut ekleyin.
  3. Tuz ve bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Pirinç ununu, eti, tuzu ve karabiberi yoğurma kabına alıp yağı elimize alıp hamuru yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamuru yumuşak ve esnek hale gelene kadar yoğurun.
  6. Küçük köfteleri elimize sıvı yağ sürerek humus gibi yuvarlayalım.
  7. Haşlanmış et ve nohutların üzerine rulo köfteleri ekleyelim.
  8. Süzülen yoğurdun içine bir yumurtayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  9. Köftelerin üzerine haşlanmış yoğurdu ekleyin ve yoğurtla birlikte kaynatın.
  10. Yağı kızdıralım, kuru naneyi ekleyip folluğun üzerine dökelim.

Fotoğraflı fıstık yuvalama tarifi

Antip Yuvalama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın