fındıklı kurabiye

fındık tarifi malzemeleri

  • Yarım paket ghee veya tereyağı (125 gr)
  • 2 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 yumurta (bir yumurta üstte kalacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3.5 – 4 su bardağı un

yukarı;

  • 1/2 (yarım) su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 yumurta beyazı
Fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını pudra şekeri ile iyice ezin.
  2. Üzerine kullanmak üzere yumurtalardan birinin beyazını ayıralım. Kalan yumurtaları karışıma ekleyin.
  3. Yarım çay bardağı süt ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  6. Yuvarlanan parçaları önce yumurta beyazına sonra fındıklara batıralım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.

Kurabiyelerimiz servise hazır.

lezzetli arı balı 😋.

Fotoğraflı fındık tarifi

Fındık makalesi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın