Pasta Hamur

Pasta hamuru tarifi malzemeleri

  • Günlük 5 adet hazır yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

iç malzeme için

  • 4 patates
  • 2 soğan

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon
  • Susam
Pasta hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce patatesler kaynaması için ocağa alınır, ardından soğanlar doğranır ve hafif pembeleşinceye kadar ocakta kavrulur.
  2. Daha sonra haşlanmış patatesleri rendeleyin, ocaktaki soğanlara ekleyin ve karıştırın.
  3. Üzerine tatlı biber ve tuzu ekleyip iç harcımızı bu şekilde hazırlıyoruz.
  4. Böreklerimizi yaptığımız fırın tepsisi veya payreks yağlanır.
  5. Kenarları dışarı gelecek şekilde tepsiye bir yaprak kağıt yerleştirin.
  6. Bir kapta süt, yumurta ve yağı karıştırıp hamurun üzerine yayın.
  7. İkinci tabakayı karışımın üzerine koyun ve tüm dolguyu eşit olarak dağıtın.
  8. Ve karışımı her bir yufkanın üzerine boyamaya devam edin.
  9. Karışımı, son katın üzerine bir kat yufkanın üzerine dökün.
  10. Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırında biraz rahatlayarak servis yapın. Afiyet olsun….

Pasta hamuru tarifi

Yufka Borigi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın