Pasta hamuru tarifi malzemeleri
- Günlük 5 adet hazır yufka
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
iç malzeme için
- 4 patates
- 2 soğan
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
- kimyon
- Susam
Pasta hamuru tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce patatesler kaynaması için ocağa alınır, ardından soğanlar doğranır ve hafif pembeleşinceye kadar ocakta kavrulur.
- Daha sonra haşlanmış patatesleri rendeleyin, ocaktaki soğanlara ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine tatlı biber ve tuzu ekleyip iç harcımızı bu şekilde hazırlıyoruz.
- Böreklerimizi yaptığımız fırın tepsisi veya payreks yağlanır.
- Kenarları dışarı gelecek şekilde tepsiye bir yaprak kağıt yerleştirin.
- Bir kapta süt, yumurta ve yağı karıştırıp hamurun üzerine yayın.
- İkinci tabakayı karışımın üzerine koyun ve tüm dolguyu eşit olarak dağıtın.
- Ve karışımı her bir yufkanın üzerine boyamaya devam edin.
- Karışımı, son katın üzerine bir kat yufkanın üzerine dökün.
- Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırında biraz rahatlayarak servis yapın. Afiyet olsun….
Pasta hamuru tarifi
Yufka Borigi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]