lahana ruloları

Lahana sarma tarifi malzemeleri

  • 1 lahana
  • 1 soğan
  • 5 biber
  • 2 domates
  • maydanoz
  • 150 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı karakadağ pirinci
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sumak
Lahana sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Lahanayı dörde bölün ve suda haşlayın.
  2. Ardından biberleri, soğanları ve domatesleri doğrayın.
  3. Maydanoz eklemeyi unutmayın. 😌
  4. Ardından baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Pirinci ekleyip yağ ve tuzu da ekledikten sonra yuvarlamaya başlayalım.
  6. Sarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine döktüğümüz ekşili sumakları sıcak su ile dökelim.
  7. Kaynattıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.❤.

Lahana sarma tarifi

Lahana lahanası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın