Akşam yemeği için kolay kızarmış mantar tarifi



Mantarlar lezzetli ve etli sebzelerdir. Neredeyse her yerde bulunan mantarlar, akşam yemeği için harika bir alternatif olabilir. Ayrıca, besleyicidirler ve bol miktarda sebze ile doldurulurlar.

Sunacağımız tarifte bol sebzeli kızarmış mantar tarifi. Ayrıca zeytinyağı olması onu daha hafif kılıyor.

Dersler

  • 500 gr. mantar
  • 1 soğan
  • 2 acı biber
  • 1 kapya biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Ardından ince kıyılmış biberi ekleyin. Biber yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyin. Domates salçası yağla kalınlaşınca ince doğranmış mantarları ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri, baharatları ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Birkaç kez iyice karıştırdıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin.

kızarmış mantar

1- Mantarlar fazla su bırakmadan yanana kadar mantarları yıkamak yerine nemli bir bezle soğutun.

2- Sarımsağı domatesle birlikte eklerseniz daha çok lezzet alırsınız.

3- Tarifte yazıldığı gibi domates ve kapya biberin eklendiği bu tarife 1 tatlı kaşığı salça ekleyebilir veya hiç eklemeyebilirsiniz. Çünkü kapya biber ve domates renk ve tat verecektir.

Yorum yapın