Cevizli kuru üzümlü kek tarifinin malzemeleri pamuk gibi bozulmayan
Kek karışımını hazırlamak için:
- 4 yumurta oda sıcaklığında
- 1 su bardağı toz şeker
- bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı su
- 2.5 su bardağı un (kontrol eklenecek)
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
- 1 yemek kaşığı (üzüm bulmak için) un
kalıbı yağlamak için.
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
Pamuk gibi bozulmayan kuru üzümlü cevizli kek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kek kalıbı yağlanır ve erimemesi için buzdolabına kaldırılır.
- Kalıbım Teflon olduğu için eskidiği için altını tuttuğu için yağlı kağıt kullandım.
- Yumurta, şeker, 1 tutam tuz, uygun bir kapta tuz iyice kabarmasını sağlayacak ve mikserin hızlı ayarında krema kıvam alana, yani rengi açılana kadar çırpın.
- Sıvıları ekleyin ve çırpın.
- Un, kabartma tozu, vanilya, ceviz içi, limon kabuğunu ekleyip fazla çırpmadan yumurta çıkmasın diye karıştırın.
- Hamurun yarısını kalıba eşit şekilde dökün.
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzümlere 1 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın, ardından fazla unu eleyin.
- Kek kalıbındaki hamurun üzerine çekirdeksiz üzümlerin yarısını eşit şekilde serpin.
- Hamurun kalan yarısını eşit şekilde dökün.
- Kalan üzümleri kek hamurunun üzerine eşit şekilde serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır, dilimler halinde kesilir ve servis edilir.
Fotoğraflı cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son dakika “Pamuk gibi cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi” başlıklı yazı ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]