Evelik Dürüm Tarifi – Tatlılarım

Evelik Sarması tarifi için önce bulgurumuzu üzerini örtecek kadar sıcak suda bekletelim (yaklaşık yarım saat kadar).

Unu, irmiği, ince kıyılmış soğanı, maydanozu ve baharatları ekleyip bir süre yoğurun (tabii biraz su alalım ki fazla kurumasın).

Eveliklerimizi sıcak suya atalım, ters çevirelim, ocağı kapatalım ve yumuşacık olan eveliklerimizi alalım.

Ortadaki kemiklerin kalın kısmını bıçakla inceltelim ve çiğ köfte gibi sıktığımız çamuru koyup dürüm gibi saralım.

Tencereye koyduğumuz evelik yapraklarına bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.

Üzerine yükselmeyen suyu ekleyip beş altı dakika kadar pişirelim.

Büyük bir tencereye koyalım.

Kaplama sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıcak tereyağı ve karabiberi döküp servis edelim.

Lezzetli bir yerel sos servise hazır!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın