köfte tarifi malzemeleri
- 3 tatlı patates (küçük küpler halinde kesilmiş)
- Çok az yağ
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı su (gerektiği kadar ekleyin)
- tuz
Köfteleri hazırlamak için:
- 350-400 gram kıyma
- 1 küçük soğan, rendelenmiş (sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 buçuk yemek kaşığı bulgur
- kıyılmış maydanoz
- karabiber
- kırmızı biber
- kimyon
- ezilmiş kırmızı biber
- tuz
Patates tarifi ile yumuşacık köfte nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yemeğimize köfte yaparak başlayalım, gerekli malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğuralım sonra fındık büyüklüğünde köfteler yapıp kenara alalım.
- Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve çok az sıvı yağı alıp kavuralım.
- Domates salçası ekleyin ve karıştırın, ardından su ekleyin.
- Tuz ekleyin ve karıştırın.
- Yemek suyumuz kaynayınca patates küplerini ekleyelim.
- Ardından hazırladığımız köfteleri ilave edip hafif çırpılmış krema gibi karıştırmadan tencereyi pişirin.
- Gerekirse su ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve yemeğimizi patatesler yumuşayana kadar kontrol ederek kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli köfte tarifi
“Patatesli Köfte” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]