Hassas çerezler

Unlu kurabiye tarifi için malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekerinden bir parmak eksik
  • 4 su bardağı un
  • 1 poşet vanilya şekeri

yukarı;

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Kullandığım fincan ölçüsü: 250ml

Kullandığım çay fincanı boyutu: 125ml

Unlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını tavaya alın ve eritin.
  2. Bir kapta soğumaya bırakın ve buzdolabında 1-2 saat dondurun.
  3. Yağ donunca dipte biriken suyu kullanmayalım.
  4. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alın üzerine pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp ekleyin.
  5. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ellere yapışmayan bir hamur elde edin.
  6. Hamuru parçalara ayırıp yuvarlayalım.
  7. Üst ve yanlarını çatalla boyayalım, istediğiniz büyüklükte keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalana kadar 15-20 dakika pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra yüzünüze pudra şekeri serpin.
  10. Bisküvileri dondurucuya koyacaksanız tüketirken pudra şekeri kullanın. 😋.

Unlu kurabiye tarifi

Unlu Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın