Kahvaltı Çikolatalı Muzlu Kek

Çikolatalı Muzlu Kek Kahvaltı Tarifi için önce yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Yumurta sarılarına toz şeker ve vanilyayı ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağ ekleyin ve çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Yumurta aklarına tuzu ekleyin ve karışana kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyin ve yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını başka bir kaba yavaş yavaş, rahatsız etmeden ekleyin ve tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.

Yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın, harcı eşit şekilde yayın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 9-10 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz tüm kurabiyelerin dağılacağını unutmayın.

Kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra temiz bir yağlı kağıda ters çevirin ve pişirmek için kullandığınız yağlı kağıdı yavaşça çıkarın ve üzerine koyduğunuz yağlı kağıt ile kapatın.

Keki bu şekilde soğutmak için iyice soğuduktan sonra tekrar krema ile fırçalayın. Muz vb. eğer istersen. Meyve kullanabilirsiniz.

Kahvaltılık Çikolatalı ve Muzlu Rulo Kek hazır.

Deneyenlere başarılar…

NOT: Bir bardak suyun ölçüsü 200 ml, bir bardak çay 100 ml’dir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın