Yeşil mercimek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta boy havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Ne kadar su tüketilirse
Yeşil mercimek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yemeğimizi pişirmeden önce mercimekleri iki bardak su ile kaynamaya bırakıyoruz.
- Mercimekleri yarım saat haşlayın, haşlanmış mercimekleri kurutun ve kenara alın.
- Soğanı ince ince doğrayın ve 3-4 dakika pişirin. Domates salçasını ızgaraya koyun ve 1-2 dakika pişirin. Beni kenara çekelim.
- Daha sonra mercimekleri birkaç dakika kavurduktan sonra tavuk suyuna tuz ekleyin ve üzerine sade su koyun.
- Kaynamaya başlayınca makarnayı atıyoruz ve bu şekilde yarım saat kadar açık şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Deneyenlerin fotoğraflarını mutlaka bekliyorum.
Yeşil mercimek tarifi
Yeşil mercimek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]