Sote tavuklu zerdeçallı pilav

Kızarmış tavuk tarifi ile zerdeçal pirinç için malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • öğütülmüş karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • köri
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su

pirinç için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
Kızarmış tavuklu zerdeçallı pirinç pilavı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce tavukları küçük küpler halinde kesiyoruz.
  2. Tencereye koyun. Üzerine soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  3. Yapışmaması için yağ ekleyebilirsiniz.
  4. Isıyı azaltalım, tencereyi kapatalım ve kızarmasını bekleyelim.
  5. Ardından salçayı ekleyip kavurun, ardından domatesleri ve baharatları atın.
  6. Domateslerin suyu berraklaşana kadar kaynamaya bırakın.
  7. Kavurduktan sonra bir bardak suya bir bardak çayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  8. Pilav için pirinci güzelce yıkayın.
  9. Ardından sıvı yağı ve şehriyeleri tavaya alın. Kırmızıya dönene kadar bekletin.
  10. Kızarmış eriştelerin içine tuz koyalım ve ardından pirinci hemen atalım.
  11. 3 su bardağı suyu ekleyip karıştırın, ardından zerdeçal ekleyin.
  12. Kaynayana kadar kaynamaya bırakın.
  13. Bu arada yemeğimizi kontrol edelim eğer suyumuz biterse altını kapatalım.
  14. Tahıllar pirincin içinde pişiyorsa altını kapatıp tabağa koyabilirsiniz.

Fotoğraflı kızarmış tavuk tarifi ile zerdeçal pirinç pilavı

“Zerdeçallı, Sote Tavuklu Pilav” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın