Kızarmış tavuk tarifi ile zerdeçal pirinç için malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 3 adet yeşil biber
- 3 domates
- 2 soğan
- öğütülmüş karabiber
- ezilmiş kırmızı biber
- köri
- tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı su
pirinç için
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
Kızarmış tavuklu zerdeçallı pirinç pilavı nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce tavukları küçük küpler halinde kesiyoruz.
- Tencereye koyun. Üzerine soğan ve biberi ekleyip kavurun.
- Yapışmaması için yağ ekleyebilirsiniz.
- Isıyı azaltalım, tencereyi kapatalım ve kızarmasını bekleyelim.
- Ardından salçayı ekleyip kavurun, ardından domatesleri ve baharatları atın.
- Domateslerin suyu berraklaşana kadar kaynamaya bırakın.
- Kavurduktan sonra bir bardak suya bir bardak çayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Pilav için pirinci güzelce yıkayın.
- Ardından sıvı yağı ve şehriyeleri tavaya alın. Kırmızıya dönene kadar bekletin.
- Kızarmış eriştelerin içine tuz koyalım ve ardından pirinci hemen atalım.
- 3 su bardağı suyu ekleyip karıştırın, ardından zerdeçal ekleyin.
- Kaynayana kadar kaynamaya bırakın.
- Bu arada yemeğimizi kontrol edelim eğer suyumuz biterse altını kapatalım.
- Tahıllar pirincin içinde pişiyorsa altını kapatıp tabağa koyabilirsiniz.
Fotoğraflı kızarmış tavuk tarifi ile zerdeçal pirinç pilavı
“Zerdeçallı, Sote Tavuklu Pilav” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]