Çikolatalı Kalp Böreği Tarifi için,
Ilık süte hemen 1 paket maya eklenir.
1 çay kaşığı şeker ve 1/2 çay kaşığı tuz ile 5 ila 10 dakika. yükselmesi bekleniyor.
Mayalı maya diğer malzemelerle karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Ekmek 5-6 dk. Yoğurduktan sonra üzeri streç bir beze ile kapatılır ve orta sıcaklıkta bir saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur işi bezelere bölünür ve her beze bir çay fincanı büyüklüğünde açılır.
Üzerine çikolata parçaları eklenir. . Kumaş da orada açılır ve kapanır.
Kalp kalıbıyla kesilerek fırın tepsisine dizilir.
180 °C’de 20 dakika önceden ısıtılmış üzerleri kızarana kadar pişirilir 💕😍
Çikolatalı Kalp Donut hazır.
Not: Bu ölçü ile 25 adet kalp şeklinde donutum var.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]