Açılış tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir paket varsayılan kuru
- 5 su bardağı un
Açılış tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 45 dakika dinlendirip elimizle bastırarak dışarı çıkmasını sağlayın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım.. 2 uzun şerit şeker yapalım.
- Şeritleri birleştirip çörek şekli verelim.
- Tepside iki dakika dinlendirelim.
- Üzerine sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim deneyenlere afiyet olsun. .
Tarifi resimlerle açın
Tarifle ilgili açılış yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]