açılış tarifi

Açılış tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 5 su bardağı un
Açılış tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru 45 dakika dinlendirip elimizle bastırarak dışarı çıkmasını sağlayın.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım.. 2 uzun şerit şeker yapalım.
  5. Şeritleri birleştirip çörek şekli verelim.
  6. Tepside iki dakika dinlendirelim.
  7. Üzerine sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim deneyenlere afiyet olsun. 🥰.

Tarifi resimlerle açın

Tarifle ilgili açılış yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın