Leopar Kurabiye – Benim Tatlı İkramlarım

Leopar Desenli Kurabiye tarifi için öncelikle kakao hariç tüm malzemelerden kulaklı bir hamur açılır. Haç, büyük, orta ve küçük olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Diğer iki parçadan daha büyük olan hamura 2,5 kaşık kakao eklenir ve büyük olan parça boşalıp preslenir. Çok küçük bir parçaya yarım kaşık kakao eklenir ve itilir.

Siyah ekmek 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yuvarlanır. Şişirilen ekmek, dikdörtgen şeklinde açılan hamurun uzunluğu kadar silindir şeklinde yapılır ve yuvarlanarak üstüne yerleştirilir. Tek parmakla kesilirler.

Beyaz ekmek merdane ile 2-3 cm kalınlığında açılır. Üzerine kakao parçaları konur ve bir iğne ile yavaş yavaş 1 cm kalınlığında açılır.

Kareler veya farklı çerezler halinde kesilebilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 160 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.

Leopar Desenli Kurabiyeler hazır.

AFİYET OLSUN!

(Ben kabartma tozunun üzerine tarçın kullandım. Denemek isterseniz kakaoyu biri siyah diğeri parlak kahverengi olmak üzere iki küçük parçaya bölebilir ya da benim yaptığım gibi tarçın veya gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Ben ayırdım esmer hamurları biraz büyük oldu beyaz kısımları küçük olacak şekilde koyabilirsiniz.)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın