Yoğurtlu Hafif Börek – Tatlılarım

Yoğurtlu Light Börek tarifi için,

Hamuru için su, yoğurt, yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz, yaş maya tozunu azar azar ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur elde edin.

Karıştırma kabına alın, hamuru koyduğunuz kabın üzerini streç film ile kapatın.

Sıcak tutmak için kalın bir bezle örtün ve iyice kabarana kadar dinlenmeye bırakın.

Yumurtalardan büyük toplar yapın, dikdörtgenleri elinizle açın, çikolatayı koyun ve katlayın.

20 Dakika. Tepsiyi tekrar açın.

Kalan keklerin üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında pişirin.

Sıcak servis yapın veya soğuyunca soğutun.

Yoğurtlu Parlak Çörek hazır.

Yapmaya çalışacak herkese şimdiden yemeyi seviyorum ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın