Bir Çikolatalı Karamelli Puding’de 2 lezzet için,
Şekeri geniş ve kalın tabanlı bir kavanoza dökün ve yayın.
Kısık ateşte çevirelim ve şeker eriyene kadar bekleyelim, şeker erimeye başlayınca tencereyi sallayalım ve şekerin karışmasını sağlayalım.
Şeker tamamen eriyince tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Ardından sütü ve nişastayı koyup sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin.
Bu süre zarfında pudra şekeri çözülecektir.
Karışım kaynayıp koyulaşınca muhallebinin yarısını kasenin yarısını dolduracak şekilde eşit şekilde bölelim.
Tencerede kalan pudingin üzerine çikolatayı ekleyelim. Ve eriyene ve pudingin içine karışana kadar sürekli karıştırmaya devam edelim.
Çikolatalı muhallebi denince bir kaptaki karamelli pudingin üzerine bu pudingi dökelim.
Pudingleri oda sıcaklığına gelene kadar buzdolabına koyalım ve soğuyana kadar dinlendirelim.
Pudingleri dilediğiniz kadar soğuyunca servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]