Yufka Pide – Tatlılarım

parlak bir gün geçir

Cumanız bereketli olsa da Şerifinizde bereketli bir Ramazan geçirmeniz dileğiyle…

Sahurda kolaylıkla yapabileceğiniz basit, kullanışlı ve lezzetli bir tarif olan yufka pidenin yapılışını sizlerle paylaşmak istedim.

Dilerseniz kıymalı, ıspanaklı, sosisli, dilediğiniz gibi bir havanda kullanabilirsiniz.

Yufka pide için önce yufka yayılır ve sıvı yağ ile yağlanır. Diğer iki parça birbirine yağ ile bağlanmıştır. Haç dörde bölünmüştür. İstenilen iç karışım uygulanır. Bir araya getirilen iki bardak bir tekne haline getirilebilir. Yumurta sarısı ile yıkayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın