Zeytinli Tarif Açma – Lezzetli Tariflerim

Yumuşacık ve yumuşacık lezzetli bir açılış tarifi. Hadi pişirmeye geçelim ☺☺

Açık Zeytin Tarifi için,

Sütümüzü ısıtarak ve karıştırma kabına alarak başlayalım.

Tereyağı, şeker, maya, tuz ve yumurta akı ekleyin ve iyice karıştırın.

Son olarak unu azar azar ekleyin. Üzerini örtüp 1/2 saat mayalanmaya bırakın.

Un ve mayayı hazırlayıp üç eşit parçaya bölelim.

İlk bezeyi alıp geniş açalım. Üzerine üç kaşık sıvı yağ gezdirin.

Ben de 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyorum. İstediğiniz miktar size kalmış, az ya da çok yatırım yapabilirsiniz. Zeytinleri evde hazırlayıp rondoda kavurdum. Kullanmak isteyen herkes hazır.

Hamurumuzu kenardan başlatıp yuvarlayalım.

O halde ellerimizle sımsıkı tutalım. Burma şeklinde devam edelim.

Önce ikiye sonra tekrar ikiye keselim. Dört açılış yaptık.

İki tarafını birleştirip tepsiye dizdim.

Aynı şekilde iki tane daha beze yapalım.

Tepside 1/2 saat ısınmaya bırakın.

Yumurta sarısı ile yıkayıp 250°C’de altın sarısı olana kadar pişirelim.

Toplam 12 sonuç. İsterseniz bunları küçük ve büyük yapabilirsiniz.

Zeytinlerin açılışı hazır.

Afiyet olsun. ☺☺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın