Dondurulmuş Yeşil Fasulye (İpuçlu)

Dondurucu İçin Yeşil Fasulye Nasıl Hazırlanır?

Fasulyeleri toplayıp kırıyorum. Derileri kızartıp domatesleri kesip küp küp doğradım. Soğuması için tepsiye döküyorum. Soğuyunca paketleyip buzluğa koyuyorum.

Fasulyeleri kavurmadan pişiriyorum ki biraz sararsınlar. İsterseniz rengi biraz sarıya dönene kadar bekleyebilirsiniz.

Bu konuyla ilgilenenler için koku olmaması için bir kaç noktayı vermek istiyorum.

Fasulyeleri iki dondurucu poşetinde saklayabilirsiniz.

Pişirdikten sonra fasulyeleri buzdolabından çıkarın ve erimesini beklemeden buzlu bir tencerede pişirin, önce soğanları zeytinyağında kızartın, biraz salça ekleyin ve biraz kızartın. 1 su bardağı su dökün ve kaynamaya başlayınca buzdolabından çıkardığınız fasulyeleri buzlu bir tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak orta ateşte eriyene kadar pişirin. Daha sonra kontrol edip sıcak suyu ekleyin, tuz veya baharatları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Fasulyeleri soğutmak için Temmuz sonu veya Ağustos başına kadar bekleyin. İyi zaman 👍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın