Ispanaklı Köstebek Turtası Tarifi – Tatlı Tariflerim

Ispanaklı Köstebek Börek tarifine önce ıspanak püresini yaparak başlıyoruz.

Ispanak püresi için ıspanak yapraklarının damar kısımlarını ayırıp beş dakika haşlıyoruz. Daha sonra 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip blenderdan geçirip üzerine su ilave edip 1 su bardağı su yapıyoruz.

Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Püre ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Son elekten geçirdiğimiz tüm kuru malzemeleri 3-4 defada ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.

Hamuru yağ ve un serpilmiş tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Pişen keki fırına veriyoruz ve soğuyana kadar ağzını açıyoruz.

Pastayı fırına koyar koymaz kremayı hazırlamaya başlayalım çünkü kremanın soğuması gerekiyor. Kreması için krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra ocaktan alıp üzerini streç film ile örterek ısınmasını sağlıyoruz.

Oda sıcaklığına gelen kremaya çırpılmış kremayı ekleyin ve iyice çırpın. kekten yuvarlak kalıplar yapıyoruz (Ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım, siz bardak da kullanabilirsiniz). Kremalı hamuru kaşık yardımıyla çıkardığımız küçük keklerin üzerine dökelim. Kalan kekleri tepsiye ufalayalım ve üzerine krema serpelim ve dilediğiniz gibi süsleyelim.

Ispanaklı Köstebek Börek servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın