Tavuk Tirit Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Tavuk Tirit Tarifi,

Pideyi küçük küpler halinde kesin ve birkaç dakika pişirin. Biraz pişirip kurutuyoruz.

Doğranmış tavuğu bitkisel yağda karıştırın ve neredeyse hazır olduğunda tuz, karabiber ve kekik ekleyin.

Ayrı bir yerde tereyağını eritip dibine domates ve biberi ekleyip yağı hazırlıyoruz.

Başka bir tencerede tavuk suyunu ısıtın.

Kuru pideyi tavuk suyuna atıyoruz ve fazla bekletmeden süzgeç yardımıyla servis tabağına alıyoruz.

Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün.

Tavukları yoğurdun üzerine yayın.

Son olarak üzerine salça ve biber yağını döküp servis yapıyoruz.

Tavuk Tirit hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın