dondurmalı kek tarifi malzemeleri
- 200 gram bitkisel katı yağ veya oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 çay kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı damla çikolata
Dondurmalı kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Çikolata parçaları hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Damla çikolatayı ekleyip tekrar yoğurun.
- Dondurma kaşığıyla şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda tepside soğumaya bırakın. Afiyet olsun .
Fotoğraflı sade dondurmalı kek tarifi
Dondurma Kalıplı Kurabiye yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]