Kıyma ile ev yapımı pide için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir paket varsayılan kuru
- 1 yemek kaşığı şeker
- Un (yapışkan bir hamur olacak)
iç malzeme için
- 500 gram kıyılmış et
- 2 orta boy soğan
- 3adet yeşil kol biber
- 1 küçük kapya biber
- 3 domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1.5 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
sürmek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- yumurta (isteğe bağlı)
Bardak boyutu 200 ml
Kıymalı ev yapımı pide tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ilık su, ılık süt, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırıyorum.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam ettim.
- Ele yapışmayan hamuru aldıktan sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bıraktım.
- Kıyma için soğanları, biberleri ve domatesleri çok küçük doğradım. Maydanoz ince kıyılır.
- Kıymayı bir karıştırma kabına alıp doğradığım tüm malzemeleri ekledim.
- Tuz, baharat ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırdım.
- Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde alıp un serpilmiş tezgahta uzunlamasına açtım.
- Hazırladığınız kıymalı harcı hamurun ortasına yayın.
- Hamurun kenarlarını biraz içe doğru yuvarlayıp pide şekli vererek tepsiye yerleştirdim.
- 230 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. (Yumurta ekleyecekseniz bir kapta yumurtayı çırpın, pide pişmeden 5 dakika önce üzerine dökün ve tekrar pişirin.)
- Fırından çıkardığım sıcak ekmeğin kenarlarına eritilmiş tereyağı sürerek dilimleyip sıcak olarak servis ettim. (14 büyük ekmek çıktı) Afiyet olsun.
Kıyma ile ev yapımı pide tarifi
“Kıymalı Pide” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]