Çilekli Kek Tarifi Malzemeler
krema için
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 250 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
kek için
- 2 yumurta + 1 yumurta beyazı, ayrılmış
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş fındık
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 10-15 adet çilek, büyüklüğüne göre
Kek aromalı kremalı çilekli kek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba, bugün pasta tadında; Hafif, puf, çikolatalı, fındıklı, çilekli pasta tarifi paylaşmak istiyorum. Yiyen herkes bu tarifi çok sevecek.
- Önce kremayı hazırlıyoruz. Vanilya hariç krema malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte pişirin.
- Kıvam alınca ocaktan alın, vanilyayı ekleyin, tekrar çırpın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra kek malzemelerini güzelce karıştırıp üzerine yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıba döküyoruz.
- Kremayı basınçlı torba ile sıkın, spiral şeklinde boşluk bırakın, ortadan ikiye böldüğümüz çilekleri uçları yukarı gelecek şekilde dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz şimdiden iyi eğlenceler.
Resimlerle pasta tarifi ile kremalı çilekli pasta
İçerik Tablosu
ilişkili
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]