kadayıf tel somun

Ceviz ağacı tarifi için malzemeler

  • 1 kilo fazladan
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı iri kıyılmış kaju

şerbet

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu
Tel cevizden Alkadev tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım, su ve şekeri bir kazana koyup 10 dakika kaynatalım.
  2. Ardından limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp kenara alın ve soğuyana kadar bekleyin.
  3. Kadayıf telini bir tepsiye alalım, sıvı yağı dökelim ve güzelce karıştıralım, biraz farklı bir tepsiyi yağlayalım, kalınlığını ayarlayalım ve tepsiye koyalım.
  4. Üzerine ceviz serpelim ve kalan yanaklarla kaplayalım.
  5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif basınç uygulanarak kontrol edilerek pişirilir.
  6. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  7. Üzerine içeceği dökün. Afiyet olsun, sunum şeklime bakma, tadı harika.

Resimli ceviz ağacı tarifi

Cevizli Tel Kdaev’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın