Ceviz ağacı tarifi için malzemeler
- 1 kilo fazladan
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
şerbet
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- yarım limon suyu
Tel cevizden Alkadev tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım, su ve şekeri bir kazana koyup 10 dakika kaynatalım.
- Ardından limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp kenara alın ve soğuyana kadar bekleyin.
- Kadayıf telini bir tepsiye alalım, sıvı yağı dökelim ve güzelce karıştıralım, biraz farklı bir tepsiyi yağlayalım, kalınlığını ayarlayalım ve tepsiye koyalım.
- Üzerine ceviz serpelim ve kalan yanaklarla kaplayalım.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif basınç uygulanarak kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
- Üzerine içeceği dökün. Afiyet olsun, sunum şeklime bakma, tadı harika.
Resimli ceviz ağacı tarifi
Cevizli Tel Kdaev’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]