Taze incirli cevizli kek tarifi malzemeleri
kek için
- 2 büyük yumurta
- 1 su bardağı toz şekerden bir parmak eksik
- 2 bardak un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Yarım karbonatlı çay
- yarım limon suyu
incir kısmı için
- 5-6 adet taze mor incir
- iki bardak su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
üzerine
- 1 su bardağı kıyılmış orta ceviz
Cevizli kek tarifi taze incir nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta şekerini bir stand mikserin kasesine koyun ve bir çırpma teli ile çırpın.
- Daha sonra yoğurt yağını ekleyip tekrar çırpıyoruz, unu eleyip azar azar ekleyip çırpıyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın ve kabartma tozu ekleyin.
- Üzerine limon suyunu dökün ve karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim.
- Diğer yandan incirleri yıkadıktan sonra kabuğunu soyup ezici ile ezelim ve kaseye alalım.
- Nişasta şekerinin üzerine suyu dökelim ve iyice çırpalım.
- Daha sonra koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
- Son olarak tarçını ekleyip karıştırın ve tartın ortasına dökün.
- Daha sonra cevizle süsleyin.
- Taze incir dilimleri ile süsleyelim. Buzdolabında iki saat bekletin. Afiyet olsun.
Cevizli taze incir keki
Cevizli taze incirli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]