Kocostar kek tarifi malzemeleri
Kek için:
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Pastayı ıslatmak için:
- 1 çay kaşığı süt
asma kat için:
- 1 kutu krem şanti
- 1 su bardağı süt suyu
- 2 su bardağı hindistan cevizi (200 ml su bardağı)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
ganaj için:
- 1 paket sıvı krema
- 100 gr sütlü çikolata
- 50 gram bitter çikolata (Evde 100 gram bitter çikolata vardı, açmak için beyaz çikolata ekledim)
Kocostar kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sıvı malzemeleri tek tek ekleyip katıya geçelim.
- Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza kek hamurunu dökelim ve zemine hafifçe bastıralım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Bu arada krem şanti, pudra şekeri ve sütü orta bir tabaka elde edene kadar çırpın. Kıvam alınca hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp ters çevirelim.
- Dibe yapışan kağıdı çıkarıp tekrar kalıba koyalım.
- Sıcakken bir bardak çayı eşit şekilde dökelim.
- Kek sağıldığında, hindistancevizi karışımını eşit şekilde yayın. Buzdolabına alıp ganajını hazırlayalım.
- Kremayı tencereye alıp ısıtalım, çikolatayı sıcak kremaya ekleyip iyice karıştıralım.
- Hazır olan ganajın soğumasını bekleyelim, soğuyunca kekimizin üzerine dökelim.
- Geceye yerleşen pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Fotoğraflı Kocostar kek tarifi
Cocostar Makarna’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]