Kokostar Makarna

Kocostar kek tarifi malzemeleri

Kek için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Pastayı ıslatmak için:

  • 1 çay kaşığı süt

asma kat için:

  • 1 kutu krem ​​şanti
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2 su bardağı hindistan cevizi (200 ml su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

ganaj için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 50 gram bitter çikolata (Evde 100 gram bitter çikolata vardı, açmak için beyaz çikolata ekledim)
Kocostar kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sıvı malzemeleri tek tek ekleyip katıya geçelim.
  2. Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza kek hamurunu dökelim ve zemine hafifçe bastıralım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  3. Bu arada krem ​​şanti, pudra şekeri ve sütü orta bir tabaka elde edene kadar çırpın. Kıvam alınca hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp ters çevirelim.
  5. Dibe yapışan kağıdı çıkarıp tekrar kalıba koyalım.
  6. Sıcakken bir bardak çayı eşit şekilde dökelim.
  7. Kek sağıldığında, hindistancevizi karışımını eşit şekilde yayın. Buzdolabına alıp ganajını hazırlayalım.
  8. Kremayı tencereye alıp ısıtalım, çikolatayı sıcak kremaya ekleyip iyice karıştıralım.
  9. Hazır olan ganajın soğumasını bekleyelim, soğuyunca kekimizin üzerine dökelim.
  10. Geceye yerleşen pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Fotoğraflı Kocostar kek tarifi

Cocostar Makarna’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın