Beşamel soslu fırında makarna

Beşamel soslu fırında makarna

  • 500 gram kelebek makarna
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

kaynayana kadar

  • su ve tuz

Beşamel sosunu hazırlamak için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz ve biraz karabiber

yukarı

  • 1 kase çedar peyniri
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

İnşaallah besmele ile başlayalım.

  1. Tencere ocağa alınır ve su kaynatılır.
  2. 1 çay kaşığı tuz ekleyin, kaynatın, sonra süzün.
  3. Petrol dolu borcumu koydum.
  4. Üzerine rendelenmiş peynir serpin.
  5. Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritin, unu ekleyin ve biraz kavurun.
  6. Sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  8. Borca koyduğumuz makarnanın üzerine dökülüyor.
  9. 170 derecede pişirilirler ve etiketin yanına kaşar peyniri yerleştirilir.
  10. 5 dakika sonra fırından çıkarılarak servis edilir ve afiyetle tüketilir.

Resimli Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel soslu fırın makarna ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın