Beşamel soslu fırında makarna
- 500 gram kelebek makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
kaynayana kadar
- su ve tuz
Beşamel sosunu hazırlamak için
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yağ
- Tuz ve biraz karabiber
yukarı
- 1 kase çedar peyniri
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
İnşaallah besmele ile başlayalım.
- Tencere ocağa alınır ve su kaynatılır.
- 1 çay kaşığı tuz ekleyin, kaynatın, sonra süzün.
- Petrol dolu borcumu koydum.
- Üzerine rendelenmiş peynir serpin.
- Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritin, unu ekleyin ve biraz kavurun.
- Sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Borca koyduğumuz makarnanın üzerine dökülüyor.
- 170 derecede pişirilirler ve etiketin yanına kaşar peyniri yerleştirilir.
- 5 dakika sonra fırından çıkarılarak servis edilir ve afiyetle tüketilir.
Resimli Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel soslu fırın makarna ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]