Fırında kıyılmış et ve kaşarlı patates kızartması

Rozbif ve Kaşarlı Patates Tarifi için Malzemeler

  • 350 gr dana kıyma
  • 6 orta boy top
  • 2 diş acı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 4-5 doğranmış domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
Izgara et ve kaşarlı patates tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patatesleri soyup dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  2. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  3. Patatesler haşlanırken yemeklik doğranmış soğanları tavaya alıp zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Kızaran soğanlara kıymayı ilave edin.
  5. Kıyma iyice kavrulduktan sonra biberi ilave edip biraz kavurun.
  6. Son olarak doğranmış domatesleri ekleyin.
  7. Tencerenin kapağını kapatalım ve tüm malzemelerin tadı karışsın.
  8. Kavrulmuş kıyma piştikten sonra dikdörtgen veya yuvarlak bir deliğe patatesleri yerleştirelim ve üzerlerine kıymalı karışımı koyalım.
  9. Son olarak kaşar peynirini rendeleyelim.
  10. Çanağı peynirle kaplayın.
  11. Çedar peynirini ocakta üstü açık fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  12. 5 dakika dinlendirdikten sonra uygulayabilirsiniz.

not; Kızartılmış peynir sevmediğim için uzun süre kızartma yapmadım, dilediğiniz kadar kızartabilirsiniz.

Patatesleri fırına koymadan önce zeytinyağı ve tuzla karıştırdım, daha da lezzetli oldular. herkese afiyet olsun 🤗.

Izgara kıyılmış et ve kaşarlı patates tarifi

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Fırında et ve patates peyniri” yazısı ilk kez yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın