Rozbif ve Kaşarlı Patates Tarifi için Malzemeler
- 350 gr dana kıyma
- 6 orta boy top
- 2 diş acı biber
- 1 kırmızı biber
- 4-5 doğranmış domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
Izgara et ve kaşarlı patates tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patatesleri soyup dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Patatesler haşlanırken yemeklik doğranmış soğanları tavaya alıp zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kızaran soğanlara kıymayı ilave edin.
- Kıyma iyice kavrulduktan sonra biberi ilave edip biraz kavurun.
- Son olarak doğranmış domatesleri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve tüm malzemelerin tadı karışsın.
- Kavrulmuş kıyma piştikten sonra dikdörtgen veya yuvarlak bir deliğe patatesleri yerleştirelim ve üzerlerine kıymalı karışımı koyalım.
- Son olarak kaşar peynirini rendeleyelim.
- Çanağı peynirle kaplayın.
- Çedar peynirini ocakta üstü açık fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- 5 dakika dinlendirdikten sonra uygulayabilirsiniz.
not; Kızartılmış peynir sevmediğim için uzun süre kızartma yapmadım, dilediğiniz kadar kızartabilirsiniz.
Patatesleri fırına koymadan önce zeytinyağı ve tuzla karıştırdım, daha da lezzetli oldular. herkese afiyet olsun .
Izgara kıyılmış et ve kaşarlı patates tarifi
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Fırında et ve patates peyniri” yazısı ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]