Doğranmış karnabahar tarifi malzemeleri
- 1 orta boy karnabahar
- 200 gr dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 büyük havuç
- 1 patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynar su
- tuz biber biber
Karnabahar kıyma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Karnabaharı bıçakla yıkayıp temizleyelim.
- Havuçları ve patatesleri soyun, yıkayın ve küpler halinde kesin.
- Soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
- Diğer yandan tavaya sıvı yağımızı koyup kızdırdıktan sonra soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kıymayı da ekleyip güzelce kavuralım.
- Hamuru ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine havuç ve patatesleri ekleyelim.
- Onlarla bir tur atalım.
- Son olarak karnabaharı ekleyin, biraz kavurun, baharatları ve tuzu ekleyin, ardından iki bardak kaynar su dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Yarım saat pişirdikten sonra yemeği kontrol edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Kıyma ile karnabahar tarifi
Kıyılmış karnabahar yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]