kıyılmış karnabahar

Doğranmış karnabahar tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy karnabahar
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı kaynar su
  • tuz biber biber
Karnabahar kıyma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Karnabaharı bıçakla yıkayıp temizleyelim.
  2. Havuçları ve patatesleri soyun, yıkayın ve küpler halinde kesin.
  3. Soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
  4. Diğer yandan tavaya sıvı yağımızı koyup kızdırdıktan sonra soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Kıymayı da ekleyip güzelce kavuralım.
  6. Hamuru ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Üzerine havuç ve patatesleri ekleyelim.
  8. Onlarla bir tur atalım.
  9. Son olarak karnabaharı ekleyin, biraz kavurun, baharatları ve tuzu ekleyin, ardından iki bardak kaynar su dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  10. Yarım saat pişirdikten sonra yemeği kontrol edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Kıyma ile karnabahar tarifi

Kıyılmış karnabahar yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın