Ev Yapımı Lavaş Tarifi – Tatlılarım

Evde Mini Lavaş Tarifi için önce un ve tuz dışındaki malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.

Tuz ekleyin, unu azar azar ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Hamuru sarın ve bir saat bekletin.

Sonra küçük bezeler yapın. 19 beze yaptım.

İlk yaptığım bezeden başlayarak küçük bir tane açtım.

Açtığınız ilk bezeden başlayarak orta ateşte yağsız teflon tavaya yerleştirin.

Açılan tavayı tavaya koyun, bir saniye sonra çevirin, biraz yükseldiğinde tekrar çevirin ve yükselmesini izleyin.

Daha sonra pişmiş ürünleri beyaz bir bezin ortasına üst üste koyun.

Evde Mini Lavaş yapmak artık çok kolay.

Peynir veya çikolata ile yiyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın