Kapuska tarifi malzemeleri
- 1 kilo lahana, doğranmış
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İki yemek kaşığı bulgur veya pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 3 su bardağı kaynar su
Kapuska tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını tavaya alalım.
- Üzerine biraz sıvı yağ ekleyelim.
- Soğanları ve salçayı teker teker ekleyip kavuralım.
- Ardından doğranmış lahanayı ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 15 dakika suyun içinde piştikten sonra 3 su bardağı kaynar su, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip bulgur veya pirinci ilave edin.
- Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim, yemeğimiz servise hazır.
Resimlerle Kapuska tarifi
Kapuska’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]