Kapuska

Kapuska tarifi malzemeleri

  • 1 kilo lahana, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İki yemek kaşığı bulgur veya pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 su bardağı kaynar su
Kapuska tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını tavaya alalım.
  2. Üzerine biraz sıvı yağ ekleyelim.
  3. Soğanları ve salçayı teker teker ekleyip kavuralım.
  4. Ardından doğranmış lahanayı ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. 15 dakika suyun içinde piştikten sonra 3 su bardağı kaynar su, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip bulgur veya pirinci ilave edin.
  7. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim, yemeğimiz servise hazır.

Resimlerle Kapuska tarifi

Kapuska’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın