Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 125 gr gurme tereyağı
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tahin
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
- 1 yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı un (ince kuzu)
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
üzerine :
- 1 yumurta beyazı
- öğütülmüş fındık
Dekore etmek:
- Beyaz çikolata
Tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekerini koyup krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Üzerine tahin ve fındığı ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Kabartma tozu, vanilya ve 2 su bardağı unu eleyerek ekleyin. Hamurumuz çok yumuşak ise unun kalan yarısını ilave ediyoruz.
- Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamuru yarım santimden biraz daha kalın olacak şekilde merdane ile açalım.
- Kurabiye kalıbıyla keselim. Bıçakla çıkaralım yoksa çökecek.
- Üzerlerine yumurta aklarını sürüp fındıklara batıralım.
- Açık pembe renk kontrolü ile 175 derecede pişirelim. Kızarmamaya özen gösterin.
- Tepside soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım.Yapım aşamaları instagram sayfamda mevcut.
tahinli kurabiye tarifi
Tahinli kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]