Pide köftesi

Pide köftesi için malzemeler

beta için

  • Bir paket varsayılan kuru
  • Bir buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

sürmek

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı pekmez

köfte için

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Yarım su bardağı peksimet
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Domates salçası sosu için.

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince sıcak su (sos sıvı olmalı)
  • Topinglere gelince, kızarmış tereyağının büyüklüğü kişinin tercihine göre.
Köfte tarifi pide nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle ekmeğimizi hazırlamaya başlıyoruz kuru maya, şeker ve ılık suyu bir kapta karıştırıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Ardından sıvı yağı ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.
  4. Hamurun üzerini güzelce kapatıp kabarması için 40 dakika yoğurup sıcak bir ortamda bekletiyoruz.
  5. Süre sonunda hamuru tekrar kabında 1-2 dakika yoğurup havasını alıp un serpme tezgahına aktarıyoruz.
  6. Bıçakla 4 eşit parçaya bölüp süsleyelim.
  7. Yine unla nemlendirilmiş tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine biraz un serpip havluyla örtüyoruz.
  8. 20 dakika daha sıcak bir ortamda tekrar mayalanmasını bekleyin.
  9. Daha sonra ilk bezeden başlayarak un serpilmiş bir masanın üzerine elimizle oval bir şekilde bastırarak hamuru açıyoruz.
  10. Daha sonra üzerine yoğurt sosunu elinizle yayın.
  11. Parmak uçlarımızla şekil veriyoruz.
  12. Hamuru masadan alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  13. Tepsinin üzerini dokunmayacak şekilde kapatıp sıcak bir ortamda 15 dakika bekletiyoruz.
  14. Bu arada diğer bezeleri şekillendirip hazırlıyoruz.
  15. 250 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  16. Köftelerimiz için baharat, kabartma tozu ve galeta unu ekleyerek kıymayı yoğuruyoruz.
  17. Daha sonra suyla rendelediğimiz soğanları ve rendenin küçük tarafını ilave edip suyunu sıkıp tekrar yoğurun, gerdirip harcı buzdolabında bir saat dinlenmeye bırakın.
  18. Dolaptan çıkardığımız köfte harcını şekillendirdikten sonra yağsız ızgara tavasında pişiriyoruz.
  19. Sosa gelince salçayı yağda kavurduktan sonra üzerine sıcak su döküp kaynatıp altını kapatıyoruz.
  20. Servis etmek için önce ekmeğimizi küp şeklinde kesip tabanına yayıyoruz, üzerine hazırladığımız salça sosunu döküyoruz ve üzerine kızarmış tereyağını ekliyoruz. Afiyet olsun.

köfteli pide tarifi

Bu Pide Köfte yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın