3 yufkadan yapılan etli hamur

Etli Börek Hamuru Tarifi Malzemeler 3

  • 1 paket hazır pasta hamuru (3 adet)
  • 250 gr dana kıyma
  • 3 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

içindekiler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
3 etli börek hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle iç harcı güzelce çırpalım.
  2. Daha sonra soğanları kavurmak için pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin, baharatları, tuzu ekleyip ocağı kapatın.
  3. Bir tart kalıbını yağlayalım, macun yapalım, kenarları borçlarımdan taşsın.
  4. Daha sonra yaş malzeme ve yufka ile iki kat açalım.
  5. Üzerine kıymanın yarısını ekleyelim aynı şekilde iki kez daha yapıp kalan kıymayı ilave edelim.
  6. Bir kat daha kaldıralım ve kenarlardan sarkan parçalardan üzerini kapatalım.
  7. Kesip 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirdiğimiz hamurun üzerine yumurta sarısını ve kalan ıslatma malzemesini dökelim.

Resimli 3 pasta tarifi ile etli börek

Yufkadan’dan 3 kıymalı börek ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın