gardırop turşusu

Turşu kubbe tarifi için malzemeler

  • 3 kg ince kabuklu küçük antep fıstığı yeşil biber
  • 3 kilo küçük bir anlaşma
  • 3 kg havuç (kabuğu soyup suda bekletin)
  • 2 kilo salatalık
  • 3 demet soyulmuş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1.5 yemek kaşığı şeker

Boş 5 Litrelik Su Şişesi

üzerine

  • mümkün olduğunca su
Salamura kabula tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Palamutu ikiye bölün ve ara sıra bıçakla delin.
  2. Havuçları soyun ve 4’e bölün.
  3. Biberleri 2’ye bölün.
  4. Yeşil biber saplarını kesin.
  5. Sarımsak hazırlayın.
  6. Boş 5 litrelik su şişesine sirke, tuz, sitrik asit ve şeker ekleyin.
  7. Biber, havuç, sarımsak ve sarımsağı şişenin içi dolana kadar üstüne koyun, musluktan ağzına kadar suyla doldurun ve kapatın. Şişeyi sallayın.
  8. Alttaki tuz eriyene kadar ileri geri sallayın.
  9. 2-3 gün tezgahta bekletin. Sarı olmalı.
  10. Daha sonra üzeri iyice kızarınca buzdolabına kaldırın. 1-2 hafta buzdolabına koyduğunuzda turşunuz hazır olacaktır.
  11. Şişeyi kesip başka bir kaseye döküp yiyebilirsiniz. Şişeyi kestim, iki kaba böldüm ve 1 litrelik bir kavanoza döktüm. zevkle yiyorum. Denemenizi ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Resimlerle turşu kubbe tarifi

“Dolap Turşu” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın